Granolarepen
Heb je lekkere trek? Maak dan eens deze heerlijke superfood granolarepen naar het recept van Lenna Omrani. Met deze repen heb je een gezonde snack, want ze zitten boordevol pitten en zaden. Als je een grote hoeveelheid van tevoren maakt en ze bewaart in de vriezer, heb je altijd iets lekkers in huis voor in de broodtrommel of zomaar tussendoor.

- Recepten met
- Vegetarisch, Vegan, Lactosevrij
- Menugang
- Ontbijt, Lunch, Traktatie/Tussendoortje
- Bereidingstijd
- 15 minuten
- Koeltijd
- 4 uur
Recept
Ingrediënten
voor 6 porties- 350 gram medjoul dadels
- 100 gram glutenvrije havermout*
- 50 gram amandelen
- 35 gram pompoenpitten
- 35 gram zonnebloempitten
- 2 eetlepel lijnzaad
- 3 eetlepel hennepzaad
- 2 eetlepel chiazaad
- 2 eetlepel geraspte kokos
- 75 gram amandelpasta
- Handje goijbessen
- Snufje zout
* Kies bij voorkeur een product met het Crossed Grain keurmerk.
Indien niet verkrijgbaar; dan met een glutenvrije claim en/of glutenvrij logo.
Benodigdheden
- Keukenmachine
- Mengkom
- Grote lepel of spatel
- Vierkante brownievorm van 20 bij 20 cm
- Bakpapier
Bereiding
- Doe de dadels in een keukenmachine en pureer ze tot een dadelpasta.
- Meng alle droge ingrediënten behalve de goijbessen in een grote mengkom en voeg dan de dadelpasta en amandelpasta toe.
- Gebruik een grote lepel, spatel of je handen en meng alles door elkaar tot je een stevig mengsel krijgt.
- Voeg de goibessen toe en meng ze erdoor.
- Bekleed een vierkante brownievorm van 20 bij 20 cm met bakpapier en verdeel het mengsel over de bodem. Gebruik je handen om het gelijkmatig aan te drukken.
- Zet de vorm in de koelkast voor ongeveer 4 uur of tot het hard is. Haal de vorm daarna uit de koelkast en snijd gelijke repen of vierkantjes.
- Bewaar de repen op kamertemperatuur, in de koelkast of vries ze in.
Eet smakelijk!