Glutenvrij recept

Granolarepen

Heb je lekkere trek? Maak dan eens deze heerlijke superfood granolarepen naar het recept van Lenna Omrani. Met deze repen heb je een gezonde snack, want ze zitten boordevol pitten en zaden. Als je een grote hoeveelheid van tevoren maakt en ze bewaart in de vriezer, heb je altijd iets lekkers in huis voor in de broodtrommel of zomaar tussendoor.

granolareep.jpg
Recepten met
Vegetarisch, Vegan, Lactosevrij
Menugang
Ontbijt, Lunch, Traktatie/Tussendoortje
Bereidingstijd
15 minuten
Koeltijd
4 uur

Recept

Ingrediënten

voor 6 porties
  • 350 gram medjoul dadels
  • 100 gram glutenvrije havermout*
  • 50 gram amandelen
  • 35 gram pompoenpitten
  • 35 gram zonnebloempitten
  • 2 eetlepel lijnzaad
  • 3 eetlepel hennepzaad
  • 2 eetlepel chiazaad
  • 2 eetlepel geraspte kokos
  • 75 gram amandelpasta
  • Handje goijbessen
  • Snufje zout

* Kies bij voorkeur een product met het Crossed Grain keurmerk.
  Indien niet verkrijgbaar; dan met een glutenvrije claim en/of glutenvrij logo.

Benodigdheden

  • Keukenmachine
  • Mengkom
  • Grote lepel of spatel
  • Vierkante brownievorm van 20 bij 20 cm
  • Bakpapier

Bereiding

  1. Doe de dadels in een keukenmachine en pureer ze tot een dadelpasta.
  2. Meng alle droge ingrediënten behalve de goijbessen in een grote mengkom en voeg dan de dadelpasta en amandelpasta toe.
  3. Gebruik een grote lepel, spatel of je handen en meng alles door elkaar tot je een stevig mengsel krijgt.
  4. Voeg de goibessen toe en meng ze erdoor.
  5. Bekleed een vierkante brownievorm van 20 bij 20 cm met bakpapier en verdeel het mengsel over de bodem. Gebruik je handen om het gelijkmatig aan te drukken.
  6. Zet de vorm in de koelkast voor ongeveer 4 uur of tot het hard is. Haal de vorm daarna uit de koelkast en snijd gelijke repen of vierkantjes.
  7. Bewaar de repen op kamertemperatuur, in de koelkast of vries ze in.
    Eet smakelijk!

Uitgelicht

Over gluten

Sporen van gluten, de nieuwe allergenenregels

Lees meer over 'Sporen van gluten, de nieuwe allergenenregels'
Symptomen en klachten

Symptomen en klachten bij coeliakie

Lees meer over 'Symptomen en klachten bij coeliakie'
Erfelijkheid

Is coeliakie erfelijk?

Lees meer over 'Is coeliakie erfelijk?'
Diagnose

Waarom is een diagnose zo belangrijk?

Lees meer over 'Waarom is een diagnose zo belangrijk?'

Uitgelicht

Gezond glutenvrij

Wat kan ik wel en wat kan ik niet eten?

Lees meer over 'Wat kan ik wel en wat kan ik niet eten?'
Veilig glutenvrij

Producten met het Crossed Grain keurmerk

Lees meer over 'Producten met het Crossed Grain keurmerk'
Productgroepen

Granen en alternatieven

Lees meer over 'Granen en alternatieven'
Gluten in non-food

Gluten in knutselmaterialen

Lees meer over 'Gluten in knutselmaterialen'

Uitgelicht

Recept van de maand

Granolarepen

Lees meer over 'Granolarepen'
Veelgestelde vraag

Welke broodbakmachine kan ik het beste kopen?

Lees meer over 'Welke broodbakmachine kan ik het beste kopen?'
Bakworkshop

Wil je ook glutenvrij leren bakken?

Lees meer over 'Wil je ook glutenvrij leren bakken?'
Keukeninrichting

Hoe houd je je keuken glutenvrij?

Lees meer over 'Hoe houd je je keuken glutenvrij?'

Uitgelicht

Op kamp

Goed voorbereid op kamp

Lees meer over 'Goed voorbereid op kamp'
Op de middelbare school

Glutenvrij eten als je naar de middelbare school gaat

Lees meer over 'Glutenvrij eten als je naar de middelbare school gaat'
18-28 jaar

Ontmoet andere jongeren met coeliakie

Lees meer over 'Ontmoet andere jongeren met coeliakie'
6-12 jaar

Houd je spreekbeurt over coeliakie

Lees meer over 'Houd je spreekbeurt over coeliakie'